Borren Højby Idræts- og Kulturcenter


Odsherred – 05. marts 2019 kl. 16:02
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever fra Højby Skole er med i kunstners research

Kunsttegner Kasper Købke er i gang med en lokalhistorisk research, før han skal tegne seks store billeder til Borren – Højby Kultur- og Idrætscenter, og for nyligt var han på besøg hos naboen, Højby Skole, for at tale med elever fra alle klassetrin om deres skolegang og fritidsliv.

Oprindeligt ville han starte fortællingen i 1100-tallet med den gamle Højby-borg Borren, men i researchen er kunstneren blevet interesseret i at gå tilbage til bronzealderen og Solvognen, måske helt tilbage til jægerstenalderen.

På Højby Skole var det dog ikke fortiden men nutiden, det handlede om; nutidens børn og unge og deres smartphones, snapchats, Instagram og computerspil på nettet.

– Men de går også stadig til noget fysisk og socialt i fritiden. De dyrker også det sociale i online-spil, når de mødes til LAN-party og kobler computerne op med hinanden, fortæller Kasper Købke.

– Jeg spurgte ind til, hvordan de lever deres dagligdag, fordi det er vigtigt for mit værk. I fremtiden skal det kunne fortælle, hvordan børn og unge levede i Højby i år 2019 – ligesom jeg også tegner, hvordan man for eksempel levede i middelalderen, fortæller kunstneren.

– Når eleverne taler om kultur- og idrætscentret Borren, kalder de det bare Borren, og man kan høre, at de er stolte af det. De synes, Borren er flot med pæne mursten og god funktionalitet. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at tegne Borren med i mit værk, men nu overvejer jeg det kraftigt, fortæller Kasper Købke.

 


Nordvestnyt den 14. november 2018


Nordvestnyt den 13. november 2018


 

 


Fra Ugeavisen onsdag, den 11. juli 2018


7. Juli 2018 Billeder fra Martin Nybo – opsætning af vægdekoration i Borren:

I Højby kirke findes et kalkmaleri af Sct.jørgen og dragen. Det er udført i 1400 tallet af “Isefjordsmesteren” og er blandt Danmarks fineste. Vi har i denne uge sat en nyfortolket udgave af samme motiv op i den nye Højby hal Borren. Det er et keramisk relief udført af Arne Haugen Sørensen. Det handler om kampen mellem det gode og det onde.


 


 


Daddy Cool brænder fodaftryk:

Fra Nordsvestnyt 19. februar 2018

                                       

Nykøbing: Keramik-ovnen »Daddy Cool« – opkaldt efter disco-gruppen Boney M’s mega-hit fra 1976 – er dansende hot for tiden, præcis 1280 grader varm, på keramiker Martin Nybo Jensens værksted på Havnen i Nykøbing, hvor den i døgndrift brænder fliser med borger-fodspor til den kommende Borren – Højby Kultur- og Idrætscenter.

I alt er der indsamlet 950 fod-aftryk i alle størrelser, lige fra de helt små »fusser« til en velvoksen »plade« i størrelse 50 – fra børn, unge, voksne, fastboende og sommerhus-ejere. »Daddy Cool« er – med 500 brændte fliser – nu cirka halvvejs i projektet, der er Martin Nybo Jensens borgerinddragende del af den samlede, kunstneriske udsmykning af kultur- og idrætscentret.

Enkelte af fodsporene i de keramiske klinker ligner mere pote-aftryk end fodspor, og det er ikke tilfældigt.

– Nogle af de fremmødte havde deres hunde med, så de fik lige en pote med, og flere af dem er også fotograferet med deres hund, fortæller Martin Nybo Jensen.

Fotograf Lars Wahl, ligeledes Havnen i Nykøbing, har foreviget samtlige fodaftryks-personer, og portrætterne skal efter planen montres på en form for tavle eller fotovæg.

Fodaftryk og fotos forbindes med et nummer og en QR-kode, så man i fremtiden kan se, hvem der gav en fod og et foto-smil til Borren.

Flise-materialet er stentøjs-ler med chamotte og fibre, så fliserne kan modstå det hårde danske efterårs- og vintervejr og slid og slæb, når der de skal bruges som sti-belægning til at gå på.

Fliserne måler 18 gange 30 centimeter og er seks centimeter tykke og påsprøjtet en begitning, som fremhæver dybden i fodaftrykket.

Ved flere sessions i 2017 satte borgere deres fodaftryk i de våde ler-plader, som keramikeren fremstillede på en ler-maskine fra et nedlagt pottemagerværksted i Næstved.

Der mangler stadig at blive taget aftryk af de små børnefødder i Højby Børnehave og fra beboere på Plejecentret Solvognen. Det vil ske i foråret.

sa


Nordvestnyt, torsdag den 14. december 2017

Borren Motion


Kommunen holder åbent hus i Borren den 4-11-2017

Borren 360 grader – se film

Nordvestnyt . mandag 6. november 2017:

Borren 4-11-2017


25-10-2017 fik eleverne på Højby Skole sat fodaftryk


19-8-2017 fik formanden for HLR (Ole Nielsen)  og formanden for SU (Thomas Nicolaisen) sat deres fodaftryk til Borren


Følg byggeriet af Borren, Højby Idræts- og Kulturcenter

« af 2 »

 

Rejsegilde for Borren, tirsdag den 20. juni 2017 – Der var besøg fra både dagpleje, børnehaven og Solvognen og os andre midt imellem !


Der laves fodaftryk til Borren, lørdag den 3. juni 2017


 


BORREN, Højby Idræts- og Kulturcenter

Skitse tegning Borren 2017

 


 

Indgangsparti til Borren

På Højby Skole har en gruppe elever lavet en hjemmeside, hvor de hver onsdag vil opdatere os med udviklingen af byggeriet på vores nye hal:    Borren.Info  

 

Borren set Sportspladsen

 

Borren set indefra

 

Start typing and press Enter to search