9. oktober 2019:

Denne dag havde Højdebeholderen besøg af både HGF Udemotions gå/vandrehold og en klasse fra Højby Skole, som havde et emne om “arkitektur” og skulle måle op både ude og inde – Anders sørgede for at der var adgang til beholderen!

_

Klik på billedet og se alle i fuld skærm!

 

IMG 5215
Author: Knud Erik NielsenAperture: 4Camera: Canon EOS 80DIso: 2500Copyright: KnudErik-FotoOrientation: 1
« 1 af 7 »

6. april 2019:

HLR havde kaldt til arbejdsdag lørdag den 6. april for at rydde buske og træer ved højdebeholderen og hvorfor gør vi det?

Ole giver dette svar:

Der er stillet spørgsmål hvad har HLR tænkt med den gamle Højdebeholder.

HLR, ville ikke lade dette bygningsværk gå til grunde, det har tjent Højby Borger i ca. 100 år med rent drikkevand i hanerne.

Vi vil gerne lave udstilling om vandets historie fra undergrund til vandhanen.

Det er også tanken at ikke etablerede kunstner kan udstille, musik, underholdning

Ide modtages gerne og helst på mail til formanden@hojbylokalraad.dk

HLR forventer at vise beholderen frem i juni måned, hvor vi vil fortælle mere.


November 2018:

I denne måned begyndte HLR så småt på indretningen af Højdebeholderen, der er foretaget scanning af beholderen og ikke mindst udskæring til en dør ind til beholderen – en tykkelse på 70 cm:

 


Nyt Kultursted på toppen af Højby !

fra højdebeholder til et levende kulturhus

Her skal være udstillinger og koncerter
                                                                                                                                                                                                                                          Foto: Torben Andersen
(artikel fra sn.dk)                                                Kultur: Højby Lokalråd har planer om at forvandle tidligere højdebeholder til kulturhus
Odsherred – 18. december 2017 kl. 11:51
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På den fredede høj Ellingebjerg i Højby ligger en højdeholder. Den blev opført for cirka 100 år siden – og udbygget med en halvcirkel i 1980erne – og sørgede for, at trykket blev så kraftigt, at vandet kunne nå ud til forbrugerne i Højby. I dag anvendes højdebeholderen ikke længere, og derfor har Højby Vandværk overdraget den vederlagsfrit til Højby Lokalråd. Og her kan formanden, Ole Nielsen, se store perspektiver i anlægget.

– Det kan bruges til mange ting. Det kan være et udstillingshus for kunstnere. Og så kan det være et lille spillested. Der kan være et sted mellem 80 og 100 mennesker inde i beholderen, så der kan også holdes foredrag, siger Ole Nielsen, som fremhæver, at beliggenheden mellem Hotel HøjbySø og Højby Kro også vil gøre stedet attraktivt for gæster herfra.

Han fik ideen om at anvende højdebeholderen til et kulturelt samlingssted, da han var på besøg i Hvide Sande, hvor der er kunstudstillinger i sluser og under broer. Lokalrådet har allieret sig med Malte Harring, fjerdeårs arkitekt-studerende fra København og med rødder i Egebjerg, om, hvordan området, der målet omkring 150-160 kvadratmeter, kan indrettes.

– Malte og hans studiekammerater er rigtig kreative og er i gang med at tegne og beregne, siger Ole Nielsen

 

Start typing and press Enter to search